Kantorencentrum Westerpark
Donker Curtiusstraat 7
1051 JL Amsterdam
Tel.:020-6849055
 
                                                                                                               Amsterdam/Zoetermeer, 5 juni 2009
 
PERSBERICHT
 
Uitspraak Hoge Raad biedt (nog) geen zicht op snelle oplossing in Aegon’s Sprintplan aandelenlease-affaire
 
De vandaag, 5 juni 2009, gedane uitspraak van de Hoge Raad in de zaak van de Stichting Gesp tegen Aegon over het aandelenleaseproduct ‘Sprintplan’’ (circa 100.000 gedupeerden) biedt (nog) geen oplossing in de slepende Sprintplan-aandelenlease-affaire. De door de Stichting Gesp tegen een eerder vonnis van het Gerechtshof Amsterdam ingebrachte cassatiemiddelen werden vandaag door de Hoge Raad verwerpen. Naast de collectieve rechtszaak van de Stichting Gesp loopt er ook een collectieve rechtszaak van de Vereniging Consument & Geldzaken over het Sprintplan. Laatstgenoemde rechtszaak doorloopt momenteel nog de appelprocedure bij het Gerechtshof.
 
De Vereniging Consument & Geldzaken heeft in haar rechtszaak tegen Aegon over hetzelfde Sprintplan deels andere juridische argumenten naar voren gebracht. ‘’Ook de onderbouwing van argumenten lijkt op belangrijke punten met die van de Stichting Gesp te verschillen’’, aldus woordvoerder Anton Weenink van de Vereniging Consument & Geldzaken . De Vereniging Consument & Geldzaken beschikt niet over de processtukken die door de cassatieadvocaat van de Stichting Gesp zijn ingebracht bij de Hoge Raad. ‘’Wij kunnen niet uitsluiten dat door de Stichting Gesp niet steeds de meest steekhoudende juridische argumenten zijn gebruikt’’aldus Weenink. De rechter beslist uitsluitend over de naar voren gebrachte punten. 
 
Het arrest van de Hoge Raad in de zaak Gesp tegen Aegon zal de komende dagen worden bestudeerd door  juristen en advocaat van de Vereniging Consument & Geldzaken. De door de Vereniging Consument & Geldzaken gebruikte juridische argumentatie met betrekking tot de misleiding, schending zorgplicht en inbreuk op de Wet op het Consumentenkrediet door Aegon zal onveranderd, zo nodig tot aan de Hoge Raad, verdedigd worden.
 
                                                                                  0-0-0