ZEPPER DE OPVOLGER LEGIO NIEUWS IN 2001 (2)

In Zepper nr.2 , maart 2001 in rubriek Hoe zit dat? (vraag van klant)

Quote:

"Sinds kort volg ik de beurs en zie dat bijna alles daalt. Wat heeft dit voor gevolgen voor mijn Leaseovereenkomsten bij Legio?

Met uw leaseovereenkomsten belegt u in aandelen. Zoals u gemerkt heeft kunnen de koersen van de aandelen behoorlijk schommelen.

Koersdalingen hebben dan ook gevolgen voor de waarde van uw overeenkomst. Door te beleggen in verschillende aandelen en te kiezen voor een langere periode proberen we de risico's van koersdalingen te vermijden.

Heeft uw overeenkomst nog een lange resterende looptijd, dan hoeft de daling van de afgelopen periode geen gevolgen te hebben voor de uiteindelijke betaling. De aandelen hebben dan nog de tijd om te herstellen.

Komt uw overeenkomst binnenkort tot uitkering dan zal de koersdaling resulteren in een lagere uitbetaling. [??]Ja, Beter is beleggen in mandjes met meer aandelen en voor een langere periode. Ze wisten het wel. Maar dat hadden ze in de overeenkomsten zelf niet gedaan. Dat is hen ook door de AFM verweten.

U zult moeten bijbetalen als uw overeenkomst binnenkort afloopt. Voor langere tijd hoefde dat geen gevolgen te hebben schreven ze hier.

Gezien de constructie van de aandelen en zelfs de langerermijn vooruitzichten wereldwijd zat er een ramp aan te komen. Dat zagen ze zelf ook wel.

Niks lagere uitbetaling! Dexia wilde incasseren en dat doen ze nog steeds.

GEEN ENKELE POGING OM DE KLANT EEN AANBOD TE DOEN OM DE VERLIEZEN AF TE DEKKEN!!

Okerene