Dexia breidt management team uit met topadvocaat
 
Het Financieele Dagblad 30 augustus 2004
 
GERBEN VAN DER MAREL
 
AMSTERDAM - Dexia Bank Nederland heeft de ervaren advocaat Ben Knüppe aangetrokken om alle effectenleasezaken te coördineren. De advocaat stapt over van AKD Prinsen Van Wijmen.
 
Een woordvoerder van Dexia bevestigt dat Knüppe deze maand is toegevoegd aan het managementteam. Hij zegt dat de bank bewust 'een zwaargewicht' heeft aangetrokken, omdat de problemen rond effectenlease verreweg de meeste tijd van Dexia in beslag nemen.
 
Afgelopen week leed de bank een gevoelige nederlaag. De rechter stelde dat de aanbieders van leaseproducten verzuimd hebben toestemming voor het contract te vragen van de andere, niet contracterende echtgenoot of partner.
 
Een Dexia -ingewijde ziet de benoeming als een teken dat de bank niet bereid is op te geven in de juridische strijd rond aandelenlease. 'Dit kan wel eens heel lang gaan duren voor Dexia . Waarschijnlijk wordt er geprocedeerd tot de Hoge Raad. Hier zijn zulke grote belangen mee gemoeid.'
 
Dexia is sinds 2001 in conflict met aandelenleaseklanten en toezichthouders, nadat bleek dat beleggers met hoge schulden bleven zitten. Dexia sleept op zijn beurt Aegon voor de rechter, omdat de bank cruciale informatie achtergehouden zou hebben bij de verkoop aan Dexia van Bank Labouchere, de verkoper van aandelenleaseproducten. Komende maand kruisen de financiële reuzen de degens tijdens een eerste publieke zitting.
 
Knüppe zal niet zelf pleiten voor Dexia . Dat doen de kantoren Nauta Dutilh en Spigthoff. Knüppe was eerder curator van Fokker.
 
Copyright (c) 2004 Het Financiële Dagblad