Advocaat Schwaab stapt over naar OM
 
AMSTERDAM - Eddy Swaab, hoofdverdachte in de beursfraudezaak is zijn raadsman kwijt. Advocaat Hendrik Jan Biemond stapt komend voorjaar als fraudeofficier over naar het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Hij zal zich echter niet gaan bezighouden met de Clickfondszaak.
 
De jurist Biemond (32) vult het gat dat fraudeofficier Henk de Graaff achterlaat, aangezien deze het OM van het hoofdstedelijke parket met ingang van 1 februari verlaat en als rechter aan de slag gaat bij de rechtbank Haarlem. Justitie bevestigt de komst van Biemond.
 
De overstap van Biemond is zéér ongebruikelijk in de juristerij. Veelal stappen officieren van justitie over naar de advocatuur. Andersom komt zelden voor, zeker niet vanuit gerenommeerde advocatenkantoren zoals in dit geval Allen & Overy. De verwachting bestaat dat de advocaten van resterende verdachten in Clickfondszaak de overstap van Biemond zullen gebruiken bij hun verdediging.

© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden

 

Officier eist vierjaar cel tegen'spin' Eddy Swaab
 
De Telegraaf 13 juni 2002
 
Van een onzer verslaggevers
 
AMSTERDAM - Fraude-officier Joost Tonino vroeg de rechtbank gisteren vier jaar celstraf en een geldboete van €3 miljoen op te leggen aan Eddy Swaab, daarmee tot nu toe de hoogste straf eisend in de beursfraudezaak 'Operatie Clickfonds'. De naar Zwitserland gevluchte Swaab heeft zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) schuldig gemaakt aan een belastingfraude van €7,7 miljoen, omkoping en leiding geven aan een criminele organisatie. Hij is daar mee "Spin in het web" in het Clickfondsdossier dat zich nu al bijna vijf jaar voortsleept.
 
Je zult het niet vaak meemaken in de rechtbank: een officier van justitie die de vrouw van de voortvluchtige hoofdverdachte omhelst. Dat het gisteren voorviel, is verklaarbaar. De zoenende fraude-officier in kwestie was Hendrik Jan Biemond, jarenlang raadsman van hoofdverdachte Swaab. Biemond maakte onlangs de opmerkelijke overstap naar het OM (zich verre van dit dossier houdend). Vandaar de hartelijke begroeting van mevrouw Swaab, die in tegenstelling tot haar echtgenoot wél op de zitting verscheen.
 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
 

Biemond is leerling geweest bij mr Spigt van Spigthoff advocaten
Waar kennen we mr Leo Spigt en Spigthoff advocaten van?
Inderdaad, Spigthoff is het advocatenkantoor van Dexia
En zal Biemond zijn meester verloochenen?? Ik denk het niet.
Het is niet voor niets dat het O.M. al ruim twee jaar ons met een kluitje in het riet stuurt m.b.t. aandelenlease.