’Partijen woekerpolisaffaire vergaand in gesprek’
 
AMSTERDAM (AFN) -  Delta Lloyd is “vergaand in gesprek” met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolisclaim over de slepende woekerpolisaffaire. De verzekeraar sluit niet uit dat de onderhandelingen op korte termijn tot een akkoord kunnen leiden.
 
Dat zei een woordvoerder van Delta Lloyd vrijdag. “Ik denk dat het goed verloopt.”
 
De woordvoerder noemt de Vereniging Consument & Geldzaken echter “te optimistisch”. De vereniging meldde eerder op de dag dat er sprake zou zijn van een akkoord tussen de stichting Woekerpolisclaim en Delta Lloyd. “Dat was prematuur”, aldus een woordvoerder van Consument & Geldzaken. “Nu is gebleken dat van een akkoord nog geen sprake is.”
 
Onderhandeling
 
Delta Lloyd had vrijdag wel een zaaltje gehuurd in het Amsterdamse Okura hotel om een mogelijke doorbraak wereldkundig te kunnen maken. Het is onduidelijk of dat zaaltje vrijdag nog gebruikt gaat worden. “Alles kan. De gesprekken zijn vergaand”, adus de Delta Lloyd-woordvoerder. “Het gesprek kan een momentum krijgen.”
 
“Een akkoord is echt prematuur”, aldus een woordvoerder van de stichting Woekerpolisclaim. “Maar de kans bestaat wel dat er vrijdag meer over naar buiten komt.” De stichting Verliespolis laat weten “fors in onderhandeling” te zijn.
 
Zegeningen
 
Minister Wouter Bos van Financiën zei in een reactie dat zijn ministerie op de achtergrond bemiddelt. “Ik tel mijn zegeningen. Men is in gesprek en boekt vooruitgang.”
 
Woekerpolissen zijn beleggingsverzekeringen waarover mogelijk te hoge kosten zijn berekend, waardoor de uitkering lager kan uitkomen dan verwacht. De afgelopen jaren zijn rond de 6,5 miljoen van dit soort polissen verkocht. Enkele financiële instellingen, waaronder ING-dochter Nationale Nederlanden, Fortis en Rabobank, zijn partij in de affaire.
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.